verhaal: Aatu Chapter 1

28 May 2010
De dagen werden langer en de uren korter, de dagen waarop hij zich nog kon herinneren hoe het was om in een luie stoel achter over te leunen en nergens aan te denken waren voorbij.
Deze dagen had hij andere dingen aan zijn hoofd dan hoe de oogst eruitzag of hoeveel goudstukken een schaap kostte, of wat hij nu weer moest verkopen om aan zijn eten te komen.
Zijn werk was namelijk een prive bezorger, zoiets als een klein pakket bedrijf maar dan voor normaal volk.

Aatu had zijn eigen bedrijf dan ook in huis, een eigen werkplaats was iets wat hij zich totaal niet kon veroorloven.
In de tijd van het jaar waren er niet zoveel pakketten te versturen. Ja wat wil je in de winter, overal ligt sneeuw of het is er spekglad.
Deze zomer had hij al zijn geld vergokt aan de dobbelstenen die onder zijn dorp erg geliefd waren.
De servies kast en het servies had hij moeten verkopen wat beiden een onmiskenbaar familie stuk waren, hij kreeg maar een paar zilverlingen voor het servies.
Dit omdat de eigenaar het maar een armpzalig porselein servies vond.Beter iets dan verhongeren dacht Aatu. Al zal mijn pa en ma het jammer vinden.
De kast leverde hem 5 goudstukken maar het was halverwege de winter en het geld begon alweer op te raken. Zo zat Aatu voor de openhaard op zijn ligstoel.. voor zich uit te denken wat hij dit keer kan verkopen,
want ondanks dat hij nog een goudstuk over had voor eten, was dat ook al niet zoveel meer. Eten is duur in de winter, dit omdat de aanlever route"s richting hun land schaars wordt.

Plotseling werd er op de deur geklopt.. Zware doffe slagen klonken er op de deur. De man zwaaide de deur open.
Aatu had geen slot op de deur want zoveel mensen komen er nietr in deze streken langs.
Aatu keek naar de man maar zag alleen maar een zwarte mantel in de deuropening. Hij liep naar binnen en legde een grote doos neer.
Een donkere stem zei: "gij zult dit pakket alleen afleveren aan Artemissa in Dyandral... niemand zal het pakket aanschouwen of er zal iets ernstigs gebeuren.. Niemand anders dan uwe handen zullen dit pakket vasthouden."
"Ge zult bij nacht reizen en overdag slapen... Want het pakket kan niet tegen daglicht.. Overdag zal een deken dit pakket bedekken en het zal niet verplaatst worden.
"
Met deze duistere woorden legde hij de doos neer...Het leek als een normale verhuisdoos.. een die je bij elk ander huis zal tegen komen het type van 10 in 1 dozijn.
Het enige dat verraadde dat deze doos anders was was een vaag teken linksboven in. een Keltisch teken.. een kruis.
Aatu keek naar de doos met een verbaasde blik:
"Hoeveel krijg ik hiervoor betaald?" hij voelde zich niet prettig bij dit verzoek maar .. het geld! dacht hij...maar dit verzoek lijkt me zo guur!
Aatu:"Hoe kan ik je vertrouwen?" De donkere man haalde met een zwiep zijn mantel op en liet een kleine pot met goud zien...
"Dit zal meer dan voldoende zijn... mocht je de reis niet halen dan zal ik het weten... " Wat bedoelde hij daarmee? Dacht Aatu..
De man pakte Aatu's hand en sneed hem open met zijn mes, zijn hand begon te bloeden..
"Auw..." "..en zijn de gevolgen meer dan alleen deze snee in je hand."
De man liet een paar druppels op de doos vallen. De doos begon een klein beetje te bewegen.. Gloeide op en als snel als de gloed kwam verdween het.
De man keerde de rug om naar Aatu en begon richting de deur te lopen. "Hoe weet ik wie Artemissa is? En waar Dyandral ligt?"
Vlak voor de deur stopte de man met lopen en keerde zich om.. "Tijd zal het je leren. Vergeet niet geen ander zal de doos aanraken. Als je voor morgen avond nog niet op pad bent neem ik alles mee naar een andere handelaar."
Met deze woorden liep hij de deur uit in de regenachtige nacht. Aatu wou nog meer weten van de vreemde gemantelde man want dit was wel een heel ongewone bezorging! Hij liep naar de deur, deed hem open en het enige wat hij zag was de regen ..
Denk Aatu je hebt net een verhuisdoos gekregen... een simpele verhuisdoos. Alleen je weet niet waar het heen moet en voor wie het is.
Wat moet ik hier nu mee! Ik zal hier morgen over beslissen want dit pakket is gewoon te apart.. misschien zou ik het gewoon moeten laten en haalt hij het zelf op?
Aatu denk! een simpele reis , een pakket bezorgen en je bent voor de rest van je leven binnen! Kijk dan naar die pot goud, je kan dit aan! Een onbekende reis . Wat kan me overkomen?..* Al nadenkend viel Aatu in een diepe slaap.

Verhaal: Aatu Chapter 2
Categorie: Verhalen
Mood: thinkery!
Listening to: Black Mages II The Skies Above - Maybe I"m a Lion