Paarse Gorilla

12 February 2011
WTF paarse gorillas? gewoon ff doorlezen en je snapt paarse gorilla"s meer :).

Op een dag vraagt de vader van Jantje, zeg zoon je bent volgende week jarig, wat wil je hebben?
Jantje zegt ik wil dolgraag een rode fiets. Zijn vader denkt ok, en gaat op stap, maar nergens een rode fiets te vinden.
Tot dat hij langs een een winkel loopt met in de etalage een boek, het boek der bijzondere bijzonderheden, hij denkt hee das ook leuk....koopt het boek en laat het mooi inpakken.
Op jantjes verjaardag geeft zijn vader het boek, iets wat beteuterd open hij het pakje, en begint het enorm dikke boek aandachtige te lezen.

Bijna een jaar later vraagt zijn vader jantje wat wil je voor je verjaardag? Jantje zegt nou pap, ik heb vorig jaar dat mooie boek gekregen en daar stond een paarse gorilla in en dat lijkt me wel wat...
Zijn vader denkt, ja dat gaat dus mooi niet door wat moet ik met een gorilla? Dus hij bedenkt zich dat een rode fiets nu toch wel op zijn plaats is.
Hij gaat naar de fietsenmaker en koopt de mooiste rode fiets met een glimmende bel.
De volgende dag is jantje jarig en al dolblij als hij het grote pak ziet maar helaas geen paarse gorilla.

Het jaar daarop vraagt zijn vader en jantje wat wil je dit jaar? Jantje ik wil een paarse gorilla.... Zijn vader denkt dat zal niet gaan en dus haalt hij maar weer een rode fiets.
Vele rode fietsen en verjaardagen later is het Jantje zijn 18e verjaardag en en binnenkort gaat hij ook op kamers.
Ruim van tevoren vraagt zijn vader wat wil je hebben zoon? Jantje: een paarse gorilla. Zijn vader denkt, ja na al die jaren vol deceptie en dan nu zijn 18e verjaardag.
Weldra uit huis dan kan ik bijna niet anders...dus hij gaat op zoek naar de zeer zeldzame paarse gorilla, hij reist stad en land af, vliegt de hele wereld rond,
vaart naar elk continent, kamt alle jungles uit maar helaas geen paarse gorilla.

Moe en ontdaan van zijn lange reis keert hij zonder paarse gorilla huiswaarts, hij pakt het vliegtuig en daarna de trein naar huis.
Nog wat versuft van zijn lange zoektocht stapt hij de coupe binnen en neemt plaats, iets wat slaperig kijkt hij op en tegenover hem zit een oude man,
met wit haar en dito snor en naast hem zit.... een paarse gorilla! Jantje"s vader schrikt gelijk wakker en vraagt de man om de paarse gorilla aan hem te verkopen,
de man weigert... de vader legt het hele verhaal uit en pinkt een traantje weg. De man gaat overstag en net als het station binnenrijden is de deal rond.

De oude man zegt er is alleen 1 voorwaarde waar je je altijd aan dient te houden, je mag hem nooit en te nimmer aanraken.
Vader denkt, ok das een kleine opoffering na al die jaren, daar kan jantje vast wel meeleven.
De volgende dag is Jantje jarig en dol gelukkig met zijn paarse gorilla zijn vader drukt hem op het hart er is alleen 1 voorwaarde waar je je altijd aan dient te houden, je mag hem nooit en te nimmer aanraken.

Jantje zegt is goed ik heb al zolang gewacht dus das een kleine moeite.De jaren verstrijken en jantje wordt jan en oud en grijs,
tot dat de dag komt dat hij bejaard en moederziel alleen met zijn paarse gorilla in het rusthuis woont. Op een donkere avond kijkt jan naar de paarse gorilla die in de hoek vd te
kleine kamer wat zit te chillen. Jan denkt bij zichzelf, wat zou er nu gebeuren als ik hem toch aanraak? Hij denkt bij zichzelf: ik ben bejaard en heb toch niet lang te leven, weet je wat?
Ik doe het! Hij sluipt richting de paarse gorilla en voorzichtig raakt hij hem aan, de paarse gorilla springt op en maakt oerkreten en slaat woest op zijn borst! Jan schrikt zich rot en gaat er

als een haas vandoor, de paarse gorilla achtervolgt hem....Het rusthuis door, trap op, trap af, lift in, lift uit, van de ene kamer naar de ander met de paarse gorilla al schreeuwend achter hem aan.
totdat jan naar de kelder vlucht, hij gaat stil in een hoekje zitten bidden... na enkele tellen komt de paarse gorilla binnenstormen en rent op jan af, op drie centimeter voor jan komt de paarse gorilla tot stilstand en............ raakt jan aan en zegt:" tikkie, jij bent hem."

Auteur: Pezu.
Categorie: Verhalen
Mood: Goed
Listening to: Abney Park - Airship Pirate