18 October 2011
Na het lezen van meerdere bronnen en het aanzien van de wallstreet filmpjes en statements die er gemaakt zijn heb ik een eigen opsomming en mijn eigen conclusies getrokken over het beeld van de nieuwe beweging "Occupy"

Wat is Occupy?

Een groepering die de wereld wil veranderen met zijn eigen visionaire beelden die niet erg duidelijk zijn weergegeven op dit moment dat ik het schrijf.
Enige wat er duidelijk is gemaakt zijn de globale economische veranderingen en ecologische veranderingen die ze willen.

Wie is Occupy?

Een beweging, het is iedereen en niemand het zelfde idee van Anonymous. Althans dat wil Occupy ons laten geloven, eigenlijk komt het er op neer "Iedereen die de ideeën van occupy steunt." Zonder concrete leider.

Hoe willen ze dit aanpakken?

Een concreet plan is er op dit moment nog niet, althans voor hoeverre dat ik het volg. Demonstraties willen ze gebruiken maar waartegen? het huidige systeem vind ik zelf best een jaren 60" moderne hippie actie. Wat ik in mijn eigen mening een beetje vind.

Reactie geschreven op een nieuwsbericht op een ander blog: Volledig artikel
'99% die worden uitgebuit door 1%, die constatering is niet meer te betwisten.' Natuurlijk valt die te betwisten, slecht onderbouwt trouwens, er van uitgaan dat het zo is omdat er word gedacht dat het zo is. Slecht wetenschappelijk onderbouwt. Niet al die mensen denken zoals de “cult / groepering”.

Als ik dit hele verhaal zo doorlees klinkt het alsof jullie de moderne hippies willen uithangen. Tuurlijk moet er verandering in de wereld komen. Alles milieu vriendelijker en beter onderhoudbaar zodat we naar een duurzame toekomst kunnen streven. Om ons moeder aarde te onderhouden.

Als dit allemaal gebaseerd is op:
Volledig artikel
Dan vind ik het toch een heel zwakke kopie van de Amerikaanse wallstreet incident, de helft daar wist niet eens waar het overging! Of waarvoor ze demonstreerden Demonstreren omdat het kan en leuk is.

Het is allemaal te abstract en onduidelijk wat de beweging nou eigenlijk wil. protesteren tegen wat? Het is ondanks die link nog steeds erg onduidelijk. Revolutionistische woorden uiten omdat het kan. Mensen proberen te mobiliseren voor iets, maar wat is niet duidelijk.
Wat ik lees in de kranten is resultaat van groepsgedrag en mensen die niet in de “samenleving” kunnen functioneren, tja dan gaat er iemand daardoor dood dat is heel erg ongelukkig. en zonde. Wie zijn wij dan om als god te kunnen spreken hierover? Daar hebben we rechters voor.Dus zijn jullie nu tegen het hele systeem in het algemeen?

Denk dat je de beste vraag aan jezelf kan stellen en dat is.
Wat wil jezelf verandert zien aan dit huidige systeem en wat voor realistische oplossingen heb je hiervoor?

Even ter verduidelijking ik ben niet voor noch tegen. maar als je wil gaan protesteren be my guest, ik heb de tentjes gezien in Groningen. Zonder een zeker doel heb je alleen wat stof in de wind gegooid zonder uitkomst.

Hoe meer ik erop inlees hoe grappiger dit stuk eigenlijk wordt; Het is raar om te zeggen omdat een paar regering het helemaal verklootten dat wij opeens massaal op de straat gaan. Tuurlijk volgens vele zijn wereld banken het grote kwaad dat kan ik begrijpen. En zit de EU op dit moment miljarden te verkwisten om economische hulp aan griekenland op te zetten.

Amerika is nog eigenlijk het meest lachwekkende voorbeeld van problemen; Financieel gezien, Als voorbeeld kijk eens naar hoeveel geld er eigenlijk in het leger gestopt word in vergelijking met andere landen in de wereld. Als je dan ook eens kijkt naar hoeveel geld ze krijgen van belastingen en dat vergelijkt met Nederland. Dan denk ik toch van goh, een groot verschil als het daar tussen de 10% – 35% *1 Ligt. Terwijl we hier in Nederland met minimaal 33 – 53% *2 aan inkomstenbelasting zitten. Als Amerika zich afvraagt waar ze het geld vandaan moeten halen dan lijkt me dat wel duidelijk.

*1 www.en.wikipedia.org/wiki/Income_tax_in_the_United_States#Year_2011_income_brackets_and_tax_rates
*2 www.homefinance.nl/belastingen/belastingtarieven-2011.asp

Tuurlijk vallen niet alle wereld problemen in een dag op te lossen maar dan zou er toch een soort van structurering moeten komen. Samenwerking op een grotere schaal dan de EU.
Terwijl we eigenlijk als Nederland zijnde fel tegen de EU zijn omdat we het niet eens zijn met de beslissingen.

Wat er mis gaat met de beweging is duidelijk, Informatie! Er is op dit moment te weinig informatie over de beweging zelf en te weinig concrete duidelijke plannen om dit op te lossen.
Kijk voorwaarts en creëer nieuwe plannen. Als je een mogelijk concreet plan in je hoofd hebt wat realistisch uitvoerbaar is, schrijf het neer. Als de hele wereld dit zou doen. Zou er dan een idee uit voort kunnen komen waar we allemaal mee eens zijn? Om deze problemen aan te pakken?


Conclusie:
Deze hele groepering is gebaseerd op een boek;
De utopie van de vrije markt van Ayn Rand.
Met de ideologie om een elite van neoliberale utopistentegen te houden die de bestaande samenleving volledig willen kapotmaken, waarna ze de nieuwe wereld van het ultrakapitalisme op kunnen bouwen. kortom een conspiracy theorie.

Bronnen:


Categorie: Politiek
Mood: nadenkend
Listening to: Money As Debt-Full Length Documentary
11 October 2011
Als persoon gaan we allemaal door veranderingen heen.
Ookal is veel hetzelfde , we blijven wie we zijn. De essentie is hetzelfde als dat je daarvoor bent geweest. Wie je bent wat je doet en waarom.
We willen altijd hetzelfde creeren omdat het vertrouwelijk aanvoelt.
Dit maken we ons zelve als we door het leven gaan. Het idee van relaties, werkomgevingen en hoe we het willen hebben. Ruimte"s en huiselijke omgevingen.
We doen dit omdat het ons prettig oogt en omdat we ons goed voelen.

Maar hoe pikken we de verkeerde dingen eruit,
waardoor we ons slecht voelen de situaties waardoor we elke keer weer de verkeerde relaties kiezen of de verkeerde omgevingen / personen aantrekken?
Heb je hier wel eens bij stil gestaan? Het is bij mij dan meer dan ook voorgekomen dat ik de verkeerde situaties creeer of dat ik een relatie heb gemaakt waar in ik me niet prettig voel.
Komt dit dan doordat ik een slechte invloed ben op mensen?
Nou ik denk te geloven van niet maar, als ik het zo om me heen kijk.
Zie ik mensen die succesvoller zijn of beter ermee kunnen omgaan, perfecter zijn.
Zijn die dan ook perfecter? Nee, ze weten dat als ze iets fout hebben gedaan hoe ze dit moeten oplossen.

Dit is bij mij dan ook een beetje achtergebleven waardoor ik mezelf tijden met situaties opgescheept kan zitten.
Terwijl het eigenlijk helemaal niet hoeft. Het probleem van mezelf is dat ik niet weet hoe ik de situatie moet oplossen of kan oplossen.
Heeft dit te maken met angst? wie weet, of trots. Waardoor het eigenlijk alleen maar in stupiditeit overkomt.

Ik ben een redelijk nuchter persoon en weet hoe ik ervoor sta.

Op naar de toekomst en het volgende probleem :).
Categorie: Persoonlijk
Mood: Good :) reflective.
Listening to: Fink - Yesterday Was Hard On All Of Us