31 January 2011

Muse - Butterflies and hurricanesCategorie: Muziek & Gedachten
Mood: changes for the better or worse! change is inevitable.
Listening to: Muse - Butterflies and hurricanes
30 January 2011

System of a down - RouletteBlue October - Into The Oceant.A.T.u. - How soon is nowRacoon - Love you moreCategorie: Muziek & Gedachten
Mood: Stuiterbal :p
Listening to:
25 January 2011
Een nacht van reflectie ,
een van gedachten.
Waar leid mij heen waar ik ga?
Wat is hetgeen wat mijn hoofd

verstaat?
Snap ik mezelf een beetje?
Is alles nou eenmaal in waan?
Of houd ik een tijdje op met bestaan.

Tijden van vaagheid verlegenheid en

het zien van de maan.
Waar ik ook ga, loop of sta.
Het is dat ik even vergeet wat ik ben.
Helaas niet onoverwinnelijk wat ik me soms wel verdenk te zijn.

Nooit een bot gebroken, altijd de voorzichtige.
Nooit in het diepe springen zonder eerst het ondiepe te proberen.
Daarna maar een duik van de hoge plank.

Wat brengt het me? een pijnlijke arm, natuurlijk niet door de duik van de plank dat is een metafoor.
Voor een van de klunzigste acties -_-;;. Namelijk uit een raam vallen van een meter hoog. Vermoedelijk alleen een dag of twee last.
Althans dat hoop ik , mijn pa voorspelt dat het een paar dagen lang onbruikbaar is mijn linker hand. ( hij had gelijk ook nog -_-;;).

Even het goede nieuws !

 • Stoppen met roken.(volhouden is het lastigste maar ik wil van mezelf stoppen )

 • meer met huiswerk bezighouden (Lukt me nu aardig school schiet op. )

 • op kamers gaan Over 3 weken op kamers! Eindelijk! Formulier heb ik in mijn hand :).

 • meer sporten ( Hardlopen) Fietsen naar groningen (toe telt ook? )

 • vaker opruimen van mijn kamer. Eigen kamer is redelijk opgeruimd ^^;; alleen de was nog.

 • huisdier nemen? als dat kan op kamers. ugh.. onmogelijk blijkbaar.

 • Meer knuffels uitdelen! Eeuhm.. gewoon aardiger wezen? denk ik :).

 • meer plannen! Plannen? *kijkt in agenda* staat er niet in :o. wel een afspraak met cleopatra 2x. Gica en een hoop koor gebeurtenissen en woensdag een wijn proeverij :D . Allemaal leuke dingen.Voor het begin een goed begin.
maar laat ik eens realistisch kijken naar het bovenstaande, het is dan nu op korte termijn zo veranderd.
Men zegt dat als je iets meer dan 6 weken volhoud dat je het na verloop van tijd in je patroon krijgt, dat de gedachte of handelingen die je 6 weken in je hoofd hebt. of routines hoe je het ook wilt noemen.
Je eigen soort van rituelen worden. Ik zeg dat het geen slecht ding is maar soms ook geen goed ding!
Namelijk , als je niet oppast kan er een sleur in je leven trekken, verander daarom eens wat anders, neem een andere route naar school. Neem een andere bus.
Trek een verkeerd klaslokaal open, en ga er bij zitten! Lees een heel ander soort boek dan je normaal leest. of doe iets wat je normaal nooit doet, een duik nemen in het diepe.
Ieder staat weleens op de hoge duikplank met een doel voor ogen! Neem die stap :).
Nu na mijn liedje dat ik hieronder luister maar eens naar bed toe. het is laat! (blof) omg. ook net geluisterd.
Categorie: Persoonlijk
Mood: Moe maar blij :)
Listening to: Everybody"s changing - Keane<
17 January 2011
Verhaal Aatu Chapter 1

Aatu stond laat in de middag op en pakte zijn rugzak in. een mes voor onderweg, een simpel brood wat water voor de dorst en wat zoete honingkoeken. Hij moest zijn eigen huis verlaten,
voordat hij zijn huis kon verlaten, moest hij een manier vinden om hem goed op slot te doen. Normaal had hij een sleutel en was het allemaal dicht gemaakt. Met een simpel slot maar, omdat
hij niet wist hoelang de reis zou duren. Ging hij naar zijn beste buurman Han,deze was hoefsmid
"Han , heb je een slot voor me?"
"Tuurlijk, daarvoor ben ik een smid!" Zei Han vrolijk.
"Ik heb sloten voor kisten, juwelen dozen, en zelfs een grote kluis!"
"heb je een slot voor de deur van mijn huis, een die zelfs de grootste trol tegen houd?"
Han pakte het grootste slot en gaf het aan Aatu.
"Dit is mijn sterkste slot, geen idee wat je wil beschermen maar het zal een reus tegenhouden!" Aatu wist niet precies waarom die blij moest zijn,
maar hij betaalde Han en liep de winkel uit. Eerst dacht hij bij zichzelf zal ik het vertellen wat me overkwam gisteren? Maar dan bedacht hij weer dat het hem niks aan ging. Hij wou
niet dat hij weer thuis werd overvallen terwijl hij rustig zat te lezen. Hij monteerde het slot aan zijn deur. Hiermee heb ik het meest veilige huis van heel Medea.
Ook al is Medea maar een kleine provincie, en lag afgelegen in het koningrijk van Altharan. Het betekende voor Aatu een stukje thuis.
Verzekerd van zijn spullen al mochten het er maar een paar zijn, kon hij uiteindelijk beginnen aan zijn reis. Aatu pakte de verhuisdoos, en zette deze achterin de wagen,
verschoonde de hoeven van het paard en keek even of alle teugels goed vastzaten.

Hij had dan niet al teveel ervaring met lange reizen maar als een paard niet goed in zijn teugels zit dan wil het nog al voorkomen dat het paard halverwege de reis heel erg koppig begint te worden.
Daarnaast een gebroken arm door een slecht gezadeld paard zou wel de grootste lacher alle tijden zijn.

Chapter 2


Op de invallende nacht reed Aatu richting het Westen. Het donkere bos binnen, Zelf woonde hij vergeleken met de rest van de mensen Op zo"n
afstand van andere mensen dat hij een dag loop afstand nodig had om een dorp tegen te komen. Om per paard te gaan scheelde het een halve nacht.
Aatu was in een vrolijke stemming en besloot er vaart achter te zetten. Hoe eerder hij het pakket bezorgd krijg hoe eerder ik weer achter de haard kan kruipen om mijn boek verder te lezen.
Want er gaat niks boven een heerlijk warm vuurtje een fles sterke whisky en een boek om bij in slaap te vallen dacht hij.
Aatu spoorde zijn paard aan. Het enige wat door hem heenging was dat hij het pakket bezorgt moest krijgen zodat hij weer heerlijk van het leven voor de openhaard kon genieten.
Het leek erop dat dit klusje snel geklaard was, maar hij had geen idee waar hij het pakket heen moest brengen hij had de naam opgeschreven thuis met inkt op een stuk perkament, en deze in de wagen gestopt.
Als hij een plaats niet wist dan had hij een goede vriend diep in de bossen wonen. Een doorgewinterde reiziger, uit de diepe bossen van Ethanon, het bos waar het gerucht rond ging dat nachts als de reiziger rond het vuur zat, de vlammen van
het vuur de reizigers opaten. Geruchten gingen dat er in het bos meer woonde dan alleen dieren.
Al namen de meeste mensen dit gerucht met een zout korrel want een moordend vuur is onmogelijk!
Oneindig draven kan geen enkel paard. Na een halve nacht hielde ze beide rust. Aatu keek om zich heen of er water te vinden was. een klein beekje! Hij bekeek
het water of het helder was. Nergens teken van algen of ander gevaarlijke stoffen in het water. Eens in de zoveel tijd komen er zware mineralen uit de bergen in het water te zitten,
hierdoor lijkt het water schoon maar alleen een getraind dwergen oog kan zien of het water drinkbaar is of niet. Misschien ook wel een van de enige redenen dat dwergen nog bestaan! Aatu
vulde zijn waterzak en liet het paard uit de stroom drinken.
Het rare van dit grote uitgestrekte bos was dat er geen dieren hoorbaar waren, ook al mogen dwergen uit de bergen redelijk opmerkzaam zijn voor dieren,
want je kan zomaar een beer tegenkomen als je op verkenning gaat naar een nieuwe graaf plaats om goud te vinden.
Het enige dat hij hoorde was het gefluit van twee vogeltjes. Hij keek om hoog maar zag ze nergens, toch had hij een idee waar ze ongeveer waren.
Het gefluit hield aan. Ergens hoog boven de bomen zat een klein koppel vogels een nestje te bouwen in het bos en het te verdedigen tegenover een ander mannetje dat het nest probeerde kapot te maken.
Het klonk een beetje pril maar ging al snel weer over in vrolijk gekwetter.
Het maakte hem blij te weten dat hij niet als enige in het bos was want het leek heel erg dood op die 2 vogels na. Zou het door het pakketje komen? Of is het altijd zo stil hier?

Hij dacht er niet verder over na en begon vooruit te kijken naar een rustplek.Hij dacht na ik heb een doos meegenomen van een wildvreemde op dat ik nog leef. Zonder te weten wat erin zit.
Hij keek naar de doos maar het leek als een gewone doos. Hij tilde de doos op deze leek helemaal niet zwaar te zijn. Al kijkende naar de doos.
"Ik heb het goud nu toch al bij me! Deze pot ,ik kan wonen waar ik wil! En staan waar ik wil! Waarom zou ik uberhaupt deze doos bezorgen? Het is maar een doos."
Hij pakte de doos vast en gooide hem zo ver weg als het kon. De doos gloeide heet rood op en zijn handen begonnen onder de blaren te komen.
"Hoe kan dit? Is dit tovenarij?" De doos landde 2 meter van hem vandaan, nog steeds rood gloeiende. De blaren leken haast weer zelf blaren te krijgen. Het enige wat hij dacht was: Als ik die doos maar te pakken
krijg. Hij dook instinctief op de doos. Waardoor de fel rode kleur weer verdween. Hij keek naar zijn handen maar de blaren leken te zijn verdwenen, alsof ze er nooit waren geweest.

Het leek wel alsof de doos een eigen wil had en wist wat Aatu dacht. Ik zal moeten oppassen met deze doos, er is magie in het spel! Hij legde de doos gauw weer terug in de wagen.
Gooide er een lappen deken overheen, zodat het uit het zicht verdween.

Verhaal Aatu Chapter 3

Categorie: Verhalen
Mood: creative
Listening to: There is a fine fine line - Avenue Q
17 January 2011

Categorie: Muziek & Gedachten
Mood: thinkery
Listening to: Landon Pigg, Lucy Schwartz - Darling I Do
12 January 2011
Heerlijk, zo vroeg wakker worden, nadenkend over je dag.
Hoe je alles nog moet doen. alles in je hoofd sorteren en opschrijven zodat je het niet vergeet.
Uiteindelijk te moe zijn om alles op te schrijven en het in m'n mobiel te zetten.
Dan erachter komen dat alles redelijk meevalt, en je spreekbeurten voor groepen haat.
Ook al is het weer zo dat als ik het onderwerp goed ken het me niet zo heel veel uitmaakt.
Dus zit ik op een stoel bij te komen en afvragen waarom ik altijd te laat kom voor de trein en waarom ik altijd net te laat wegga,
volgens mijn vader is het een kwestie van principe's of hoe heet dat, verantwoordelijkheids gevoel.

Oh fuck fiets op station vergeten gisteren, ga je sochtends weg staat hij daar nog omdat je na de stam iets te lang blijft vanwege de gezelligheid en dan vergeet je de trein.
Uiteindelijk de bus van 01:00 moeten nemen die een Kilometer van mijn huis stopt.
Heerlijk lopen in de nacht, zolang ik maar muziek heb valt het allemaal wel mee :).
Daardoor dus mijn fiets vergeten :o.
Uiteindelijk komt alles wel goed op een manier, maar niet altijd op de makkelijke manier.
Dat is het leven dan maar denk ik, Ik heb geen planning probleem, het probleem zit bij dat de tijd zo vaag snel/langzaam loopt!
Categorie: Persoonlijk
Mood: Morning Mood maar op een goede manier :D
Listening to: Avenue Q - Mixtape
10 January 2011
voor elke dag die ik zie en elke dag die komen zal.
voor de dag dat we het niet weten zullen.
Herhaling is de leermeester maar uniek wezen is moeilijk.
Leren is een heel ander verhaal , het is iets wat jij jezelf aanleren zal.
Wees jezelf werd er altijd tegen je gezegd.

Zoek uit wie je bent.Maar als je alleen weet van wat je meekrijgt.
maar nooit echt het idee hebt wat duidelijk is. dan is het duidelijkste wat er is het moment dat er nu is.
het moment dat je beseft dat je alleen maar kan zijn door te zijn.
Niet anders kan zijn dan jezelf. Natuurlijk zijn er genoeg momenten, dat we even nadenken en ons met behulp van andere inbeelden hoe we moeten gedragen.

Het grootste woord wat ik heb geleerd blijft altijd dat door jezelf te zijn,je het meeste voor elkaar krijgt.
Door een Illusies op te werpen voor iemand anders als een doek voor iemands ogen heeft geen zin.
Omdat wat je ook doet de waarheid altijd harder is dan dat je denkt.
Heerlijk nietszeggende gedachtes een hoop nadenk werk zo direct uit mijn hoofd.

Het komt erop neer dat wat je ook doet.
Je trouw aan je eigen principes moet blijven.
Niet moet vergeten dat wat je ook bent wie je ook denkt te zijn.
Je bent het maar voor een moment. tot je weer naar jezelf kijkt.
Categorie: Gedichten
Mood: Bit thinkery ^_^
Listening to: Star Trek Music - Inner flute
7 January 2011
Na het koor richting station aan het lopen zat ik me te bedenken dat ik de laatste tijd weer helemaal gek van muziek ben geworden :).
Het woord gek is dan een beetje raar gepakt omdat ik eerder kan zeggen dat ik weer een passie voor muziek heb gevonden! Iets wat ik een tijdje heb gemist.
Niet door mezelf maar door iemand,ze liet me realiseren dat ik zoveel muziek ben vergeten en zoveel muziek eigenlijk nog heb.
Maar ik heb de muziek zolang niet meer geluisterd. Met alleen een paar liederen die in me repertoire zaten vast als een cd die niet meer door wil spelen.

Ze zal nu wel weer wezen slapen en bezig gaan met haar tentamens. ze maakt me blij.
Maar die cd is eruitgehaald want hij was vastgelopen. Eenmaal aan het lopen zat ik me te bedenken wat ik eigenlijk zat te zingen toen ik vroeger op straat liep.. richting school.
Niemand die je hoort maar alleen je zelf en mijn gezang op de straat , je kan niet echt zingen in de stad omdat mensen er aanstoot aan geven.
(iets met eigen ruimte om je heen privacy ? en irritatie gehalte) ach, soms heb ik daar schijt aan omdat zingen me blij maakt :D.

Natuurlijk zijn er meer dingen die me blij maken, zoals weten dat ondanks dat het soms slecht met je gaat er goede tijden op komst zijn :D! Althans dat is wat ik denk. Soms heb je 7 vogels in de lucht maar geen enkel in je hand.
Dan vraag ik aan iemand anders , waarom heb je geen vogel gevoerd? Dan krijg ik als antwoord terug: "Ik weet het niet.. " of "Het komt vanzelf wel? " Geheel onlogische antwoorden.. ik praat in metaforen.
Het is voor mij altijd duidelijker geweest om in metaforen te praten dan rechtstreeks. maar dat ben ik weer. Moeilijke dingen worden daardoor makkelijker uit te leggen.
Ik dwaal weer af, al zingende vroeg ik me eigenlijk af wat ik zong vroeger op straat en dan kwam ik meestal op kinderen voor kinderen liedjes.

Een lied
dat ik altijd bij mij had was "ik heb altijd een wijsje in mijn hoofd" Maar ik had er een eigen variant op stiekem!
Mijn variant van het liedje was eigenlijk "Ik word altijd wakker met een meisje in mijn hoofd"
Ik zong het altijd op deze manier zonder het door te hebben wat ik zelf zong. nou half dan. maar het klonk zo natuurlijk dat ik het zoveel leuker vond om dat te zingen dan de originele tekst! Het was meer dan eens waar.
Lopend op de straten als ik dat liedje uit mijn hoofd was of een andere dag dan zong ik de lion king Hakuna Matata.. een van mijn oudste liedje dat ik had gekregen (nog op mijn 6-7e verjaardag?) toen Disney nog goede Tekenfilms maakte..
Dit blijft dan een klassieker! Ook al is hij half gejat.[bron]Althans dat is wat sommige vinden.
Om uiteindelijk weer op het schoolplein uit te komen. Waarna ik eigenlijk weer gedwongen werd van mezelf om stil te houden, omdat jongens die zingen eigenlijk niet horen volgens de kinderen van de basisschool maar ja die waren dan ook stom op mijn beste basischool vrienden na! :)!
Alsnog konden die er niet tegen als ik zing.

Lionel Richie - Hello!Kinderen voor Kinderen (12) : Wakker met een Wijsje
Voor mij is zingen altijd iets positiefs gebleven,
hoe erg ik er ook om geklierd/gepest werd op school.
Hoogtepunten:
Zingen in het RJK!,In een opera,in Enschede met de nationale reisopera!
In de appel in den haag zelfde opera andere mensen.
In Engeland en voor 1500 man een overvolle kerk in Arnhem.(Mattheus passion)
Een klein kerkje in zuidbroek. In kampen tijdens de cd opname's. Als Jongens sopraan!
Al die tijd :) Maar die herinneringen wil ik voor geen goud kwijt. het bladgoud van het concertgebouw..
Allemaal onbetaald maar de prijs op de gezichten van de mensen die je ziet bleef de betaling genoeg (en de appelsap die we kregen. )
[/bragmodus]

Waarom zet ik dit zo onbeschaamd neer?
Vraag ik mezelf eigenlijk af, een beetje om te pronken en trots te zijn,
en te weten dat ondanks dat ik de baard in mijn keel heb gekregen.
Een groot drama trouwens voor een jongens sopraan, want dan verliest hij zijn glorie en is hij vergaan.
Als een stervende zwaan. Raar genoeg had ik toen een trauma voor zingen gekregen.
Mijn ouders die vroegen waarom ik nooit meer zong, iets wat ik toen niet verklaren kon.
Misschien zullen ze het snappen, als je voor je gevoel je favoriete speeltje afpakt.
Je stem, heerlijk zingen en er blij mee zijn :)! Ik kan het niet verwoorden, de hoogte in vrijelijk.. soms voelde dat haast wel als vliegen.
Er aan denken doet me soms een beetje pijn. Eigenlijk heb ik nog steeds dat jongetje van dertien in me.
Onschuldig onberoerd, een teerling en het leven zien op de positieve manier.
De tijd van pokemon spelletjes, reizen per bus naar elk concert. geen idee hoeveel winterconcerten in december.. teveel!
Gelukkig heeft mijn moeder alles bijgehouden,de lieve schat.(alle programma boekjes en schema's van concerten)
Altijd brengen naar koor in Roden , samen met de moeder van Robert .B

Ik zal dan denk ik ook nooit stoppen met zingen. :) het heeft me gevormd tot wie ik ben.
Categorie: Persoonlijk
Mood: Nostalgisch ^^ Happy :D!
Listening to: Kinderen voor kinderen - Wakker met een wijsje
2 January 2011
Wat kan ik eigenlijk zeggen hierover?
de dagen worden weer langer en eindelijk lijkt de sneeuw weer te zijn verdwenen.
Het heeft dan alsnog een rare smaak als sneeuw in de winter zwart is en je zoveel zwart smerig sneeuw tegenkomt.
Dan denk ik altijd aan alle smerigheid die een mens met zich mee brengt.
Wat moet ik eigenlijk zeggen hierover mijn hoofd die denkt altijd heel veel na over veel verschillende dingen.
wat moet ik eigenlijk over zeggen. Over een paar uur weer beginnen aan mijn studie , terwijl ik die even opzij probeerde te zetten.

Ja ik stop om de paar zinnen om na te denken, terwijl dat eigenlijk een heel maf blogje oplevert.
Want aan de ene kant wil ik mijn hoofd hiermee vrij maken maar aan de andere kant heb ik het gevoel dat het mijn hoofd steeds voller maakt.
Als altijd een klein beetje orde in mijn hoofd, even na gaan wat er allemaal gebeurd is :). Reisje naar Oldenburg heerlijk met Gica (1 c ) niet 2. Heerlijk de kerk in.
(daar was het tenminste warm). jammer dat we de voorstelling niet hebben kunnen zien.
Elise en robert in een draaimolen, onvergetelijk. maf paar! Kerst :D! heerlijk zingen met de familie :).
Hectiek met kerst hoort er haast bij! Oma ophalen omdat de taxi het overmatig druk heeft.
e word al zo oud (85 jaar) en ze heeft al niet meer zo'n sterk hart / benen. het nieuwe jaar is begonnen! heerlijk! Feest vieren bij Chris en Anne-wil. Geniaal feest, het voelde goed en studenterig aan :p.
Redelijk op me gemak. Dat mag van mij vaker. :)!

Maarja goede voornemens :)?
Ik dacht ook al ben ik zo gek een paar moet wel kunnen.

 • Stoppen met roken.

 • meer met huiswerk bezighouden

 • op kamers gaan

 • meer sporten ( Hardlopen)

 • vaker opruimen van mijn kamer.

 • huisdier nemen? als dat kan op kamers.

 • Meer knuffels uitdelen!

 • meer plannen!
Categorie: Persoonlijk
Mood: Goed! :)
Listening to: (500) Days of Summer [Bank Dance]