26 October 2010

Thomas Newman - Any other nameThomas Newman - That Next PlaceVia een mede fokker kwam ik op het bovenste filmpje uit iets wat ik op mijn blog moest plaatsen.
Heerlijke rustige muziek. Het kalmeert me en vermaakt me.
Categorie: Muziek & Gedachten
Mood: neutraal , kalm, rustig :)
Listening to: Thomas Newman - Any other name
2 October 2010
Als jongen zijnde ben je sterker dan de gemiddelde vrouw.
Je kan iedereen aan maar je weet dat het niet hoort.
Zo nu en dan vecht je als broer en zus onderling met elkaar maar echt iemand pijn doen.
Ja de zo nu en dan gaande klap die werd uitgedeeld of de stoeipartijen.
Achteraf blijf je toch denken het is iemand waar je je hele leven mee doorgaat je zusje.
Het pijn doen van iemand is nooit een leuke gedachte.
Vroeger was ik zelf zo"n persoon. Als het me niet beviel of je kreeg ruzie omdat je anders was als alle anderen dan kreeg je scheldwoorden naar je hoofd, nou in het begin negeerde ik het maar dan blijft het opkroppen.
Klasgenoten blijven doorgaan en weten soms gewoon niet wanneer ze moeten stoppen. Tja je kan beargumenteren dat je het jezelf aan doet door niks te doen. Ik hield gewoon niet van ruzie. Om uiteindelijk tot een driftbui te komen. Je emotie's moeten na verloop van tijd ergens heen! Het gebeurt in het moment en het eindigt meestal in tranen. Het controleren van je gedachten is op zo"n moment heel erg lastig.

Emoties onderdrukken en proberen tot tien te tellen lijken meestal de oplossing te wezen want een driftbui is zeer lastig te beheersen.Op zo"n moment dat iemand je zo ver pusht om de neiging te krijgen dat je hem/haar slaat. Dan denk je dat het iets oplost maar, het veroorzaakt alleen maar meer problemen. Voornamelijk als diegene nog met macht spelletjes speelt. Het zijn deze dingen die je tot het fysiek geweld dreigen. meestal niet meer dan een mep of een klein vechtpartijte op straat.

Ik heb er zelf ook van geleerd, je moet ergens beginnen met leren. het lijken zulke simpele regels. Word niet driftig,Sla je medemens uit drift niet , althans alleen uit zelfverdediging slaan. Zorg voor andere mensen. Help je medemens. Maar hoevaak we dit allemaal niet vergeten? Ik kreeg wat mij verdiend is. Snap nu ook hoe ik het in de toekomst moet oplossen. Voornamelijk de situatie"s op school,cafe's,op straat, vrienden & kennissen. Eigenlijk overal waar je buitenhuis bent. Kortom als je een vecht situatie kan vermijden, dan liever het uit de weg gaan dan te vechten om een gesprek/situatie wat nergens op slaat.

Inspiratie/Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/relatie-en-huwelijk/16104-de-relaties-tussen-broers-en-zussen.html
http://en.wikipedia.org/wiki/Hell_Girl
Categorie: Persoonlijk
Mood: Nostalgic - Justified.
Listening to: Hell Girl (Jigoku Shoujo) Mamiko Noto- Karinui (Ending Full)